Vestre i København: Nordic Life in Urban Spaces

Published date

Da den sibirske kulde for alvor havde meldt sin ankomst en onsdag aften i februar, havde Vestre inviteret os ind i varmen i GAME’s lokaler i Københavns Sydhavn. Allerede ved arrangementets start, var en stor skare af interesserede mødt op, for at nyde godt af mad og drikke i de Vestre-indrettede omgivelser.

Danske Landskabsarkitekters formand, Susanne Renée Grunkin, bød i selskab med CEO Jan Christian Vestre de mange fremmødte velkommen til arrangementet. 

Susanne fortalte, at foreningen DL repræsenterer ca. 800 landskabsarkitekter indenfor planlægning, udvikling og design, forvaltning og drift af byens rum og de grønne miljøer. ”Og der er travlhed derude i markedet – ikke mindst pga. den generelle tendens med kraftig byudvikling og tilflytning til de større byer – som bliver større og større. Det er en enorm udfordring for os mennesker: For, jo mere vi optimerer på kvadratmeterne i byerne, desto mere risikerer vi vores sundhed! Der er et presserende behov for, at sikre kvalitative grønne miljøer i byerne”.

Jan forklarede, hvordan Vestre til stadighed trives som familievirksomhed, og om hvordan de nu i 70 år har skabt møbler til byen rum, med stor fokus på bæredygtighed og folkelighed. Deres mål er, at skabe og indrette byrum der bidrager til interaktion og fællesskab blandt brugerne – dette kunne allerede mærkes i GAME’s lokaler i Sydhavn, hvor snakken flød frit gennem hele rummet mellem de mange gæster.

Vestre havde arrangeret festforelæsning med grundlæggeren af den internationalt anderkendte tegnestue Snöhetta, arkitekt Kjetil Trædal Thorsen, der fortalte om hvordan kreativitet og nytænkning gennemsyrer den nordiske arkitekturtradition, og hvordan dette omsættes til storslåede projekter rundt omkring i verden.

Til at slutte det hele af, bød Vestre velkommen til det norske sangtalent Hanne Mjøen, der tryllebandt publikum med sin smukke stemme.

Et recap af arrangementet kan ses fra Vestres fine video nedenfor, så også du kan få stemningen helt ind under huden. Danske Landskabsarkitekter siger tak for et flot og spændende arrangement, og håber alle havde en rigtig god aften.


Foto: Susanne og Jan Christian byder velkommen til GAME i København