LANDSKAB 2013-2014 lanceres på hjemmesiden

Published date

Danske Landskabsarkitekter har offentliggjort 2013- og 2014-udgaverne af magasinet LANDSKAB på nettet.

Ideen om at digitalisere LANDSKAB blev født, da bladet i 2010, fejrede sit 90-års jubilæum. I forbindelse med jubilæet, arrangerede Danske Landskabsarkitekter en oplæsning af de gamle udgivelser i kældrene under Carlsberg byen.

Digitaliseringen af bladene skal gøre viden tilgængelig for de studerende, men i lige så høj grad, for den fagligt interesserede landskabsarkitekt. LANDSKAB er, og har igennem tiden, været med til at vise landskabsarkitekturens historiske udvikling, bl.a. i form af hvilke etableringsteknikker og æstetiske strømninger, der har været fundament for formgivningen af dansk landskabsarkitektur og havekunst. Landskabsarkitekturen er om noget en del af dansk kulturhistorie.

I december spørger vi forfattere bag en række af artiklerne fra 2013 og 2014, om deres forhold til magasinet LANDSKAB. Vi spørger hvilken værdi bladene har, og hvordan de kan fungere som inspiration eller blot et nostalgisk tilbageblik. Hør bl.a. udtalelser fra Jacob Fischer, der har skrevet artiklen Road Trip Island i LANDSKAB nr. 2/2014, og Anja Boserup, der sammen med Anne Galmar har skrevet om Glorup Gods i LANDSKAB nr. 8/2013.

Læs og download de tidligere udgivelser af LANDSKAB her.