Housewarming og nytårskur hos OPLAND

Published date

Hvordan vi skaber mere attraktiv bynatur, samt bevarer og forbedrer den eksisterende bynatur?

Danske Landskabsarkitekter var inviteret med til den årlige nytårskur i OPLAND's nye lokaler - en perfekt undskyldning for sekretariatet til, at stikke hovedet ud af eget kontor.

Det er 10. gang OPLAND afholder nytårskur siden virksomheden blev etableret i 1997 af direktør Peter Juhl. Første nytårskur blev afholdt i forbindelse med flytningen til Rådmandsgade for 10 år siden. Om housewarming fremover er et tema til nytårskuren hver 10. år, må tiden vise... OPLAND er flyttet til nye lokaler i Københavns Nordvestkvarter, med udsigt til bl.a. Imam Ali Moskeen.

Vi blev budt velkommen og introduceret til eftermiddagens tema, "Hvad er Bynatur?", af Peter Juhl, landskabsarkitekt MDL og direktør & indehaver hos OPLAND.

Oplæggene tog afsæt i Københavns Kommunes ’Strategi 2015-2025 - Bynatur i København’, og Peter gav scenen videre til Cathrine Jeanty Brandt Larsen, forstkandidat, NIRAS, der fortalte om, hvordan bynatur kunne måles samt hvordan arbejdet med måling fungerer i praksis. Espen Tind, biolog & naturbonde, ØSTERLED I/S, fortalte derefter om, hvordan omfanget og kvaliteten af bynatur kan forbedres. Til sidst blev scenen indtaget af Christine Nuppenau, landskabsarkitekt, ph.d., enhedschef i Byens Drift i Københavns Kommune, der praksisnært fortalte om driften af natur i byen, og hvilke udfordringer der følger med dette ansvar.

OPLAND og Jakob Hviid Ørstrup fra Ø&KO havde sørget for god øl, vin og juice, lækker mad samt verdens bedste chokolade, der fungerede som god grobund for håndtryk, snak og grin blandt de mange fremmødte.

Danske Landskabsarkitekter er glade for invitationen, og der skal lyde et tak for en hyggelig eftermiddag fra hele sekretariatet!

Læs mere om OPLAND og se hvad der rør sig i virksomheden.