FOKUS: Dansk Landskabspris 2017 - Vestre Fjordpark

Published date

I denne uge retter Danske Landskabsarkitekter fokus på de tre finalister til Dansk Landskabspris 2017. Læs med i løbet af ugen, når vi bringer juryens motivationer om projekterne.

Læs mere om programmet til Dansk Landskabspris og tilmeld dig her.

Vestre Fjordpark

Bygherre

  • Aalborg Kommune
  • Landskabsarkitekt: GHB Landskab A/S / Adept / Arkitekt: Adept Aps / Ingeniør: Orbicon og Niras. Visionsoplæg af Landskabsarkitekt: LIW Planning / Arkitekt: Force Architects / Ingeniør: DHI ved Karsten Mangor
  • Areal: 16,5 ha
  • Indviet: juni 2017
  • Samlet projekt-økonomi: 72,8 mio. kroner

Vestre Fjordpark er endnu et storstilet projekt, som i lighed med det sidste årtis udvikling af havnefronten, bidrager til transformationen af Aalborg – med Limfjorden som katalysator. 

Fjordparken, der har været samlingssted for badelystne Aalborgensere i 70 år, har de seneste år gennemgået en omfattende og tiltrængt revitalisering. Sammenspillet mellem byen og fjordlandskabet er et kæmpe aktiv for byudviklingen af Aalborg.

Parken er en del af den grønne forbindelse mellem byen og Limfjorden og danner med sine 16,5 ha ramme om et imponerende spektrum af aktiviteter. Her er genskabt en central badelagune med mulighed for leg, svømning og udspring. Fjordparken har derudover fået tilført flere bygninger, som rummer forskellige klubber med fokus på kajakroning, dykning, vinterbadning mm. Derudover er der blandt skabt plads til toiletter, cafe, bademestre og undervisningslokale for naturvejledere.

Bygningernes tage er bearbejdet landskabeligt med plads ophold, leg, planter og tilbyder endda en fantastisk udsigt over Limfjorden. Parkområdet består af store plæner til de solelskende, forskellige legepladser til børn i alle aldre samt plantninger der med tiden vil understøtte de planlagte rumligheder.

Fjordparken fortsætter de fine visioner bag begrebet folkeparker. Her er skabt en solid og multifunktionel platform for aktivt udeliv. Brugernes behov for at være aktive sammen i naturen understøttes forbilledligt – med enkle og solide virkemidler.

Prisjuryen i 2017 er:

  • Ane Cortzen, kulturchef for Kähler, arkitekt og grafisk designer / uvildig repræsentant
  • Laura Stamer, arkitekt og arkitekturfotograf / uvildig repræsentant
  • Knud W. Ø. Larsen, landskabsarkitekt MDL MAA / repræsentant for Danske Arkitektvirksomheder
  • Steen Himmer, Gentofte Kommune, landskabsarkitekt / repræsentant for Park og Naturforvalterne
  • Bo Holm-Nielsen, ZoffmannHolm Landskabsarkitekter, landskabsarkitekt MDL / repræsentant for Danske Landskabsarkitekter

Læs mere her

Foto: Aalborg kommune. Grafik: Danske Landskabsarkitekter © Frederik Guntofte