DLs formand i Fyens Amts Avis

Published date

Peptalk til Odense - "Det er aldrig for sent at tage styringen af byens udvikling tilbage til borgere"

Formand for Danske Landskabsarkitekter, Susanne Renée Grunkin, var i sidste uge aktuel i Fyens Amts Avis med et opråb til borgere Odense.

"Bekymringerne fra borgerne i Odense om at boligerne bliver for mørke og der kommer alt for lidt lys ned i gaderne og dermed alt for meget skygge, det er reelle bekymringer."

Hun fremhæver Odenses enorme potentiale, men fremhæver vigtigheden i, at odenseanerne tilkendegiver de kvaliteter de mener, skal udgøre byens identitet. 

"Her er de stemningsfyldte historiske bykvarterer, som også kendetegner andre fine fynske byer som Kerteminde og Middelfart. Her er selvfølgelig også Odenseklinken, der med den gyldne farve pryder hele bymidten og gør atmosfæren også omkring Brandts Klædefabrik indbydende og særegne. Der er atmosfære og kuriøse miljøer som Vintapperstræde og Overgade kvarteret. Her er grønt som i den smukke Kongens Have og i Eventyrhaven. Og her er den helt nye skov i oplandet: Elmelund, som passer på byens drikkevand og får herlighedsværdien - og huspriserne - til at stige som skoven vokser til. Og så er Odense formentlig også den by i Danmark, som er mest kendt i ude i verden som H.C. Andersens hjemby - måske kendt på linje med vores hovedstad."

Danske Landskabsarkitekter håber at en peptalk kan skubbe til debatten om byens udvikling, og vende bekymringerne til en diskussion af, hvordan Odense skal udvikle sig i fremtiden.

Læs hele peptalken i Fyens Amts Avis.

Foto: Lindetræet i Hans Jensens Stræde i Odense. Fotograf: Susanne Renée Grunkin.